Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstsalade met gerookte makreel

Rijstsalade met gerookte makreel

Ingrediënten

  • 175 gram makreelfilets
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram verse spinazie
  • 10 gram platte peterselie
  • 10 gram koriander
  • 1 stuk citroen
  • 1 bakje tuinkers
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 3 stuks zoete aardappelen
  • 1 handje amandel
Rijstsalade met gerookte makreel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de koriander, de peterselie fijn en de amandelen grof. Rasp en pers de citroen. Trek de makreelfilet met twee vorken uit elkaar. Ontdooit de tuinerwtjes. Snijd de zoete aardappelen in partjes.
  2. 2. Verdeel de zoete aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak ongeveer 20 - 25 minuten.
  3. 3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen op een groot bord.
  4. 4. Meng 2 eetlepels olijfolie met het citroensap en de citroenrasp. Breng op smaak met versgemalen peper. Meng de dressing door de rijst en roer de spinazie, de koriander, de peterselie, de tuinerwten, de geroosterde zoete aardappel en de tuinkers door elkaar.
  5. 5. Verdeel de salade over de borden, leg de makreel erop en garneer met de amandelen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 539
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 74 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 11