
Rijstsalade met gerookte makreel
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
175 gram makreelfilets
250 gram zilvervliesrijst
300 gram verse spinazie
10 gram platte peterselie
10 gram koriander
1 stuk citroen
1 bakje tuinkers
200 gram tuinerwten (diepvries)
3 stuks zoete aardappelen
1 handje amandel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de koriander, de peterselie fijn en de amandelen grof. Rasp en pers de citroen. Trek de makreelfilet met twee vorken uit elkaar. Ontdooit de tuinerwtjes. Snijd de zoete aardappelen in partjes.
2. Verdeel de zoete aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak ongeveer 20 - 25 minuten.
3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen op een groot bord.
4. Meng 2 eetlepels olijfolie met het citroensap en de citroenrasp. Breng op smaak met versgemalen peper. Meng de dressing door de rijst en roer de spinazie, de koriander, de peterselie, de tuinerwten, de geroosterde zoete aardappel en de tuinkers door elkaar.
5. Verdeel de salade over de borden, leg de makreel erop en garneer met de amandelen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2266 Kj
Calorieën
539 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
74 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
25 gram