Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstsalade met knapperige groente en spareribs

Rijstsalade met knapperige groente en spareribs

Ingrediënten

  • 800 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 350 gram spareribs
  • 2 eetlepels Heksenkaas
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 50 gram zwarte olijven
  • 1 bosje krulpeterselie
Rijstsalade met knapperige groente en spareribs product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Leg de spareribs in een ovenschaal, plaats deze 10-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en draai de temperatuur naar 150 graden.
  4. 4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de Italiaanse roerbakgroenten 5 minuten rondom.
  5. 5. Hak de krulpeterselie fijn. Meng de rijst met de roerbakgroenten, de zwarte olijven, de peterselie en de Heks'nkaas en meng goed.
  6. 6. Verdeel de rijstsalade over de borden en serveer met de spareribs.

    Voedingswaarde

  • Kcal 547
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 48 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 7