
Rijstsalade met knapperige groente en spareribs
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
800 gram Italiaanse roerbakgroente
350 gram spareribs
2 eetlepels Heksenkaas
200 gram zilvervliesrijst
50 gram zwarte olijven
1 bosje krulpeterselie
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Leg de spareribs in een ovenschaal, plaats deze 10-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en draai de temperatuur naar 150 graden.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de Italiaanse roerbakgroenten 5 minuten rondom.
5. Hak de krulpeterselie fijn. Meng de rijst met de roerbakgroenten, de zwarte olijven, de peterselie en de Heks'nkaas en meng goed.
6. Verdeel de rijstsalade over de borden en serveer met de spareribs.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2288 Kj
Calorieën
547 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
26 gram