
Rijstschotel met omelet
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Aziatisch
Ingrediënten
6 eieren
1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
3 eetlepels arachideolie
4 eetlepels wokolie
1 winterwortel (geschrapt, in blokjes)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 ui (gesnipperd)
3 stengels bleekselderij (in smalle boogjes)
1 prei (gewassen, in ringen)
500 gram rijst (gekookt)
3 eetlepels ketjap manis
75 gram pinda's (grof gehakt)
Bereidingswijze
1. Klop, voor de omelet, de eieren los met 3 eetlepels water, de rode peper, gemberpoeder, zout en versgemalen peper.
2. Verhit de helft van de arachide- of zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin van de helft van het eimengsel een omelet. Bak zo ook een tweede omelet. Snijd de omeletten in brede repen.
3. Verhit voor de rijstschotel de 4 eetlepels wok- of arachideolie in een wok. Roerbak hierin de winterwortel, knoflook, ui, bleekselderij en prei circa 10 minuten.
4. Schep de rijst erdoor en bak deze circa 5 minuten mee. Schep de ketjap erdoor.
5. Bestrooi het gerecht met de pinda's en leg de omeletreepjes erop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
640 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
56 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie