
Rillettes van makreel
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
1 bosje radijsjes
200 gram zure room
1 gerookte makreel (in stukjes, schoongemaakt)
1 sjalot (gesnipperd)
1 citroen
12 sprieten bieslook
Bereidingswijze
1. Hak de helft van de radijsjes. Roer ze door de zure room of crème fraîche en voeg zout en peper toe.
2. Meng de makreel met het sjalotje.
3. Pers de helft van de citroen en snijd de andere helft in partjes. Voeg citroensap bij de makreel.
4. Vul de glazen met het makreelmengsel.
5. Verdeel daarover de radijsroom. Garneer met citroen en sprieten bieslook en serveer de rest van de radijs erbij. Lekker met geroosterd brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
230 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie