
Risotto arrabbiata
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 bakje basilicum (à 15 g)
2 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 rode peper (in reepjes, zonder zaadlijsten)
300 gram risottorijst
150 milliliter droge witte wijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
800 milliliter groentebouillon
50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Snijd de steeltjes van de basilicum fijn. Gooi ze niet weg, want ze hebben veel smaak. Bewaar de basilicumblaadjes.
2. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui met de knoflook, rode peper en fijngesneden basilicumsteeltjes 2 min.
3. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glazig zijn en glanzen. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn opnemen.
4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en bouillon in 3-4 porties toe. Laat de rijst het vocht zachtjes kokend opnemen. Kook de risotto in 18-20 min. beetgaar. Snijd de basilicumblaadjes grof.
5. Neem de pan van de warmtebron. Roer de helft van de kaas en de basilicumblaadjes door de risotto. Breng op smaak met zout en peper en schep in 4 diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
416 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
12 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie