
Risotto met asperges en garnalen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
500 gram asperges (witte of groene)
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes (gesnipperd)
400 gram risottorijst
1.5 liter visbouillon van tablet
150 milliliter witte wijn
300 gram garnalen
100 gram pecorinokaas (geraspt)
100 gram rucola (gehakt)
Bereidingswijze
1. Schil de asperges en verwijder ongeveer 3 cm van het uiteinde. Snijd de aspergepunten eraf en leg deze apart. Verdeel de rest in kleine stukjes.
2. Fruit de sjalotjes in de olijfolie en de helft van de boter. Schep de aspergestukjes erdoor en bak ze even mee.
3. Voeg de rijst toe en roerbak totdat de korrels glanzen. Giet de witte wijn erbij en laat deze op een hoge stand verdampen. Schenk daarna beetje bij beetje de visbouillon erbij en laat zachtjes 12 minuten koken. Voeg pas nieuwe bouillon toe als het vocht bijna is opgenomen.
4. Schep de laatste 5 minuten de aspergepunten en de garnalen erdoor.
5. Meng, van de warmtebron af, de rest van de boter en de kaas erdoor. Bestrooi het gerecht met gehakte rucola.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
715 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
83 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie