Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Sinterklaas
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Kerstpakkettenshop
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Risotto met asperges, zalm en garnalen

Risotto met asperges, zalm en garnalen

Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Europees

Ingrediënten

300 gram asperges (witte en groene)
2 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
300 gram risottorijst
1 liter visbouillon van tablet
1 courgette (in kleine blokjes)
1 eetlepel verse peterselie (fijngehakt)
200 gram zalmfilet (in dobbelstenen)
200 gram reuzengarnalen (gekookt)
20 gram boter

Bereidingswijze

1. Schil de witte asperges en snijd een stukje van het houtige uiteinde. Dunne groene asperges hoeven niet geschild te worden.
2. Kook de witte asperges beetgaar in circa 15-20 minuten; de groene asperges hebben een kortere kooktijd. Reken op ongeveer 8 minuten. Laat ze uitlekken en snijd in stukjes.
3. Verhit de olijfolie in een (hapjes)pan met opstaande rand. Fruit de uisnippers even aan. Doe de rijstkorrels in de pan en bak ze al roerend gedurende enkele minuten. Voeg nu bij kleine beetjes tegelijk de bouillon toe. Giet telkens als de rijstkorrels het vocht hebben opgenomen weer wat bouillon in de pan. De risottorijst is in ongeveer 18-20 minuten beetgaar. Bij het doorbijten van een rijstkorrel zit er een minuscule harde kern in. Risottorijst hoort niet tot pap gekookt te worden.
4. Meng na 15 minuten de courgetteblokjes en peterselie door de risotto.
5. Voeg op het laatste moment de zalm- en aspergestukjes toe. Schep de stukjes voorzichtig door de risotto zodat ze heel blijven. Roer, zodra de zalmstukjes nét gaar zijn, de garnalen en de boter door de smeuïge risotto.
6. Eet een frisse, knapperige groene salade bij dit gerecht.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
535 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
66 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie
courgette
asperge
garnaal
zalm
risotto
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Kerstpakkettenshop
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Kerstpakkettenshop
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Kerstpakkettenshop
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Winactie wedstrijdkaarten
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen