Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met champignons en koffie

Risotto met champignons en koffie

Ingrediënten

  • 300 gram risottorijst
  • 1 ui
  • 250 gr kastanje champignons
  • Scheutje olijfolie
  • Scheut witte wijn (droog)
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 50 gram boter 50 Parmezaanse kaas
  • 1 koffiepad Fairtrade Espresso (of gebruik koffiebonen om zelf te malen).
  • 75 gr rucola sla
  • Snufje peper en zout
  • Stuk of 10 PLUS Fairtrade Espresso koffiebonen mild
Risotto met champignons en koffie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe ongeveer een liter water in een pannetje en verwarm dit. Los de bouillonblokjes hierin op. Snipper de ui. Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit hierin de ui met ongeveer 10 koffiebonen. Voeg de risottorijst hieraan toe en bak een paar minuutjes tot de rijst glazig begint te worden.
  2. Blus daarna af met een scheut witte wijn. Als de wijn is opgenomen schep je een soeplepel warme bouillon bij de rijst. Roer af en toe door tot de bouillon is opgenomen. Voeg vervolgens nog een soeplepel toe en herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. De korrel moet zacht zijn van buiten maar nog een bite hebben van binnen.
  3. Borstel de champignons schoon en snijd in plakken. Voeg een klein beetje olie toe aan een koekenpan, bak de champignons 5 minuutjes en breng ze op smaak met een snufje peper en zout. Voeg de champignons toe aan de risotto. Schep daarna ook de boter door de risotto voor een smeuïg resultaat. Rasp de Parmezaanse kaas er bij en schep nog een keer door tot de kaas gesmolten is.
  4. Strooi een beetje gemalen koffie op een bord en schep de warme risotto hier op. Garneer met wat rucola en Parmezaanse kaas.
  5. De hele koffiebonen die zijn meegekookt kunnen niet worden opgegeten en zijn alleen bedoeld om smaak af te geven zoals een kruidnagel of laurierblaadje.