
Risotto met garnalen en boerenkool
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
200 gram wokgarnalen
200 gram trostomaten
3 eetlepels olijfolie extra vierge
300 gram boerenkool
3 teentjes knoflook
1 stuk citroen
50 gram parmezaanse kaas
200 ml droge witte wijn
1 liter groentebouillon
1 stuk rode ui
400 gram risottorijst
6 plakken ontbijtspek
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en pers de knoflook. Halveer de tomaatjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Rasp de parmezaanse kaas.
3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe pan en fruit de ui samen met de helft van de knoflook. Voeg na enkele minuten de risotto toe, bak al roerend totdat de rijst glanst. Voeg de wijn toe en roer tot deze volledig is opgenomen. Schep nu een soeplepel bouillon erbij. Roer tot de bouillon is opgenomen en voeg een nieuwe lepel toe. Herhaal dit tot de risotto gaar is, maar nog wel een bite heeft. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Fruit de resterende knoflook en voeg de boerenkool en de garnalen toe. Bak het geheel 5 minuten door. Voeg de laatste 2 minuten de tomaten toe.
5. Verdeel de plakken ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier. Bak in de oven in 12 minuten knapperig, laat iets afkoelen en breek in stukjes.
6. Voeg de garnalen met boerenkool, de citroenrasp, het citroensap en de Parmezaanse kaas aan de risotto toe. Meng goed met elkaar.
7. Verdeel de risotto over diepe borden en garneer met ontbijtspek.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2763 Kj
Calorieën
659 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
88 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
26 gram