Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met garnalen en boerenkool

Risotto met garnalen en boerenkool

Ingrediënten

  • 200 gram wokgarnalen
  • 200 gram trostomaten
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 300 gram boerenkool
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk citroen
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 stuk rode ui
  • 400 gram risottorijst
  • 6 plakken ontbijtspek
Risotto met garnalen en boerenkool product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en pers de knoflook. Halveer de tomaatjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Rasp de parmezaanse kaas.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe pan en fruit de ui samen met de helft van de knoflook. Voeg na enkele minuten de risotto toe, bak al roerend totdat de rijst glanst. Voeg de wijn toe en roer tot deze volledig is opgenomen. Schep nu een soeplepel bouillon erbij. Roer tot de bouillon is opgenomen en voeg een nieuwe lepel toe. Herhaal dit tot de risotto gaar is, maar nog wel een bite heeft. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Fruit de resterende knoflook en voeg de boerenkool en de garnalen toe. Bak het geheel 5 minuten door. Voeg de laatste 2 minuten de tomaten toe.
  5. Verdeel de plakken ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier. Bak in de oven in 12 minuten knapperig, laat iets afkoelen en breek in stukjes.
  6. Voeg de garnalen met boerenkool, de citroenrasp, het citroensap en de Parmezaanse kaas aan de risotto toe. Meng goed met elkaar.
  7. Verdeel de risotto over diepe borden en garneer met ontbijtspek.

    Voedingswaarde

  • Kcal 659
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 88 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 3