
Risotto met garnalen en pesto
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
32.59 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Groenterisotto verspakket
400 gram Grote garnalen
1 stuk Citroen
2 eetlepel Pesto
100 gram Ricotta
100 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Maak de groenten uit het verspakket schoon. Pel en snipper de sjalotjes. Hak de knoflook fijn. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's en courgette in kleine blokjes van 1 centimeter. Hak de peterselieblaadjes fijn.
2. Breng 1 liter water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes met knoflook ongeveer 5 minuten. Voeg de risottorijst toe en roer tot de rijstkorrels glanzen. Roer 250 ml bouillon door de rijst en laat de rijst zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg telkens als de bouillon verdampt is een flinke scheut bouillon toe, tot de risotto na ca. 25 min. beetgaar en smeuïg is. Het kan zijn dat er een beetje bouillon overblijft.
3. Verwarm ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de groenten gedurende 10-15 minuten tot ze beetgaar zijn. Voeg de garnalen toe en bak nog een paar minuten mee.
4. Rasp 1 theelepel van de schil van de citroen en snijd de resterende citroen in partjes. Meng de citroenrasp, pesto, ricotta en de helft van Parmezaanse kaas door de risotto. Voeg de groenten en garnalen toe. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over vier borden en garneer met de overige Parmezaanse kaas en peterselie. Serveer met de citroenpartjes.
Meer recepten in de categorie