
Risotto met gerookte kip en paddenstoelen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes (gesnipperd)
2 eetlepels balsamicoazijn
200 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd, grof gesneden)
3 eetlepels gedroogde tijm
300 gram risottorijst
750 milliliter paddenstoelenbouillon
125 gram mascarpone
2 gerookte kipfilets (in blokjes)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
75 gram rucola
Bereidingswijze
1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Blus af met 1 eetlepel balsamicoazijn. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en bak 2 minuten, tot de korrels glazig zijn.
2. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo circa 20 minuten door, tot de rijst beetgaar is.
3. Schep de mascarpone, kip en de helft van de kaas door de risotto en warm 1 minuut door. Breng op smaak met zout en peper.
4. Meng de rucola met de overige olijfolie en balsamico. Verdeel de risotto over diepe borden. Garneer met een pluk rucola en bestrooi met de overige kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
660 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
37 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie