
Risotto met gerookte zalm en geitenkaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
1 liter visbouillon
2 eetlepels olijfolie
1 sjalot (gesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
400 gram risottorijst
75 gram rucola (grof gesneden)
250 gram gerookte zalm (in reepjes)
200 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
1 eetlepel verse bieslook (gehakt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de bouillon. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot en knoflook.
2. Voeg de rijst toe en bak de korrels mee tot ze glanzen.
3. Giet een scheutje bouillon erbij, roer goed en voeg als de rijst de bouillon heeft opgenomen steeds opnieuw wat bouillon toe.
4. Voeg na circa 20 minuten, net voordat de rijst gaar is, de rucola, zalm en geitenkaas toe. Warm even mee tot de kaas is gesmolten.
5. Bestrooi de risotto voor het serveren met de bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
630 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
80 gram
Eiwitten
28 gram
Meer recepten in de categorie