

Risotto met geroosterde cherrytomaten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
8.82 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Cherrytomaten
3 tenen Knoflook
3 eetlepel Plus olijfolie
300 gram Arborio
500 ml Passata
1 stuk Bouillonblokje
2 eetlepel Roomboter
60 gram Granarolo
2 takjes Basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel 1el olie eroverheen. Meng door elkaar en bak de tomaten 20 tot 25 minuten af in de oven. Verhit intussen in een pan de passata met het bouillonblokje en 800 ml water.
2. Verhit de overige olie in een koekenpan. Snijd de knoflook fijn en bak dit kort aan. Voeg de risottorijst toe en bak mee, tot dit glazig wordt.
3. Voeg beetje bij beetje, een juslepel per keer, het vocht toe en blijf doorroeren. Zodra het vocht is opgenomen voeg je meer toe. Blijf dit doen tot de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten.
4. Zet, wanneer de rijst gaar is, het vuur uit en voeg dan de boter en Parmezaanse kaas toe. Roer door tot dit gesmolten is.
5. Serveer de risotto met de geroosterde tomaten en wat verse basilicum.
Meer recepten in de categorie