
Risotto met haricots verts en koffie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
300 gram risottorijst
30 milliliter witte wijn
1 liter kippenbouillon
60 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
2 eetlepels boter
100 gram kappertjes
400 gram haricots verts
1 citroen (uitgeperst)
1 theelepel zwarte peper
0 zout (naar smaak)
2 eetlepels koffie (gemalen)
Bereidingswijze
1. Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn. Bak de knoflook en sjalotten in 1 el olijfolie in een hapjespan met dikke bodem tot ze beginnen te zweten. Voeg de rijst toe. Laat even meebakken en blus af met de witte wijn.
2. Als de wijn verdampt is, schep dan de bouillon erbij tot de rijst een beetje onder staat en laat dit verdampen. Als het verdampt is, voeg dan de rest van de bouillon toe. Herhaal dit tot de bouillon volledig is toegevoegd en de rijst er romig uitziet.
3. Zet het vuur uit. Voeg de Parmezaanse kaas en de boter toe zodra de laatste bouillon verdwenen is. Roer goed door.
4. Snijd ondertussen de haricots verts in stukjes van 3 cm en kook ze gaar in een apart pannetje. Dek af en laat de risotto 10 minuutjes rusten.
5. Roer vervolgens nog eenmaal door en meng ook de kappertjes en uitgelekte boontjes door de risotto. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Bestrooi met de koffie en een beetje olijfolie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
530 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
69 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
5 gram
Meer recepten in de categorie