
Risotto met kip, kastanjechampignons en koriander
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Aziatisch
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
300 gram kipfilets
2 eetlepels zonnebloemolie
6 lente-/bosuitjes (in smalle ringen)
1 citroen (rasp en sap)
2 teentjes knoflook (gehakt)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
350 gram risottorijst
200 gram kastanjechampignons (in plakjes, schoongeveegd)
1 liter kippenbouillon (van tablet)
2 eetlepels verse koriander (gehakt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie en bak de kip bruin en gaar.
2. Verhit de wok- of zonnebloemolie en roerbak hierin bosui, 1 eetlepel citroenrasp, knoflook en gemberwortel totdat het gaat geuren.
3. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels glanzen.
4. Doe de paddenstoelen erbij en roerbak 3 minuten. Voeg een soeplepel bouillon en het citroensap toe en laat de rijst deze, terwijl u af en toe roert, opnemen. Voeg daarna pas de rest van de bouillon in gedeelten toe. De rijst wordt romig en niet droog.
5. Schep de helft van de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kipfilet in brede repen, leg ze op de risotto en strooi de rest van de koriander erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
525 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
73 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie