
Risotto met rode wijn en champignons
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 ui (fijngesnipperd)
100 gram parmaham (in reepjes)
200 gram champignons (in plakjes, schoongeveegd)
1 theelepel rozemarijnnaaldje
300 gram risottorijst
200 milliliter rode wijn
600 milliliter vleesbouillon van tablet (heet)
1 eetlepel boter
Bereidingswijze
1. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand.
2. Voeg de parmaham, champignons en rozemarijn toe en roerbak op hoge stand nog een minuut.
3. Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met de wijn en laat dit even op hoge stand koken.
4. Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst.
5. Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen en de rijst gaar. Zet de warmtebron uit en roer de boter er goed door.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
450 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
62 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie