
Risotto met spinazie en gebakken victoriabaars
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram trostomaten
400 gram victoriabaarsfilets
150 ml droge witte wijn
1 teentje knoflook
1 stuk sjalot
100 gram macadamianoten
80 gram parmezaanse kaas
300 gram risottorijst
1 liter groentebouillon
500 gram verse spinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de trostomaten in partjes, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Rooster 20 minuten in de oven.
2. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de sjalot. Hak de macadamia noten grof en rasp de Parmezaanse kaas.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit de knoflook en de ui en voeg na een minuut de risottorijst toe. Verwarm tot de korrel glazig wordt en schenk de witte wijn erbij. Laat iets verdampen en voeg een paar scheppen bouillon toe. Herhaal tot de risotto gaar is (en alle bouillon op is).
4. Voeg handje voor handje de spinazie toe tot alles geslonken is, roer de macadamia noten, 2/3e van de Parmezaanse kaas en de geroosterde tomaten erdoor.
5. Verdeel de victoriabaars in 4 gelijke stukken. Dep droog met een vel keukenpapier. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de vis rondom bruin en gaar. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
6. Verdeel de risotto over de borden en serveer met de gebakken vis. Garneer met de overige macadamia noten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2963 Kj
Calorieën
705 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
65 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
41 gram