Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met spinazie en gebakken victoriabaars

Risotto met spinazie en gebakken victoriabaars

Ingrediënten

  • 500 gram trostomaten
  • 400 gram victoriabaarsfilets
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk sjalot
  • 100 gram macadamianoten
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 500 gram verse spinazie
Risotto met spinazie en gebakken victoriabaars product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de trostomaten in partjes, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Rooster 20 minuten in de oven.
  2. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de sjalot. Hak de macadamia noten grof en rasp de Parmezaanse kaas.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit de knoflook en de ui en voeg na een minuut de risottorijst toe. Verwarm tot de korrel glazig wordt en schenk de witte wijn erbij. Laat iets verdampen en voeg een paar scheppen bouillon toe. Herhaal tot de risotto gaar is (en alle bouillon op is).
  4. Voeg handje voor handje de spinazie toe tot alles geslonken is, roer de macadamia noten, 2/3e van de Parmezaanse kaas en de geroosterde tomaten erdoor.
  5. Verdeel de victoriabaars in 4 gelijke stukken. Dep droog met een vel keukenpapier. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de vis rondom bruin en gaar. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  6. Verdeel de risotto over de borden en serveer met de gebakken vis. Garneer met de overige macadamia noten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 705
  • Eiwit 41 g
  • Koolhydraten 65 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 7