

Risotto met spinazie en krokante parmaham
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
8.01 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Bouillon
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
2 eetlepel Olijfolie mild
300 gram Risotto
80 gram Parmaham
200 gram Spinazie
50 gram Parmigiano
2 eetlepel Roomboter
Bereidingswijze
1. Breng in een steelpan een liter water met de bouillonblokjes aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan tot de ui zacht begint te worden. Voeg de risottorijst toe en bak mee tot de risottokorrel er glazig uit ziet.
3. Voeg dan juslepel per keer de groentebouillon toe, blijf doorroeren en voeg de volgende lepel bouillon pas toe als bijna al het vocht is opgenomen. Risotto is na ongeveer 20 minuten gaar.
4. Bak intussen de plakjes parmaham 10 minuten af in de oven, tot deze krokant zijn.
5. Voeg wanneer de risotto bijna gaar is de spinazie toe en meng door tot dit geslonken is. Voeg de Parmezaan en de boter toe, proef of je de risotto nog verder op smaak met brengen met peper en zout, en roer door tot ook de kaas en boter gesmolten zijn.
6. Serveer de spinazie risotto met de plakjes krokante parmaham.
Meer recepten in de categorie