
Risotto met vis
Hoofdgerecht
5 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
1 bosje lente-/bosui (in ringetjes)
400 gram risottorijst
100 milliliter witte wijn
900 milliliter visbouillon
450 gram kabeljauwfilets (in blokjes)
100 gram garnalen
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook en de lente-uitjes glazig.
2. Doe de rijst erbij, schep een paar keer om zodat de rijst er mooi glanzend uitziet en voeg er de wijn eraan toe.
3. Giet er zodra de wijn door de rijst is opgenomen een beetje hete bouillon toe en roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds weer wat bouillon toe en blijf roeren tot de rijst na circa 25 minuten gaar is. De risotto is goed als de rijst nog vochtig is en de korrels nog stevig maar wel gaar zijn.
4. Voeg er zo'n 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de stukjes kabeljauw aan toe. Werk de garnaaltjes er vlak voor het opdienen door.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
430 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
64 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie