
Risotto met witte wijn en kaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes (gesnipperd)
250 gram risottorijst
100 milliliter droge witte wijn
750 milliliter groentebouillon van tablet (kokend)
20 gram boter
40 gram Parmezaanse kaas (versgeraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalotjes circa 2 minuten.
2. Voeg de rijst toe en bak de rijstkorrels al roerend tot ze glanzen.
3. Voeg de wijn toe en roer tot de wijn volledig is opgenomen.
4. Schenk de bouillon in gedeelten bij de rijst, laat de rijstkorrels de bouillon absorberen en voeg dan pas weer meer bouillon toe.
5. Blijf roeren tot de rijst na ongeveer 20 minuten alle bouillon heeft opgenomen maar nog wel vochtig en beetgaar is.
6. Neem de pan van de warmtebron en voeg de boter en de Parmezaanse kaas toe.
7. Laat kort staan en roer nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
370 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie