

Risotto met zalm en snijbonen
4 pers.
ca. 30 min
10.01 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 eetlepel Olijfolie
1 stuk Uien
300 gram Risotto
1 stuk Bouillon
400 gram Snijbonen
3 tenen Knoflook
1 stuk Citroen
4 eetlepel Roomboter
3 stuks Wilde zalmfilet
30 gram Parmigiano
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan tot de ui glazig is.
2. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee. Meng het bouillonblokje met 600 ml heet water. Voeg dit beetje bij beetje al roerend toe aan de risotto. Voeg pas meer bouillon toe wanneer het vorige beetje is opgenomen door de rijst. Risotto is na ongeveer 20 minuten gaar.
3. Maak intussen de snijbonen schoon en snij in schuine stukken van ongeveer 2 cm. Verhit een el olie in een koekenpan en roerbak de snijbonen tot deze gaar zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten. Breng op smaak met de rasp van een halve citroen en peper en zout.
4. Verhit in een andere pan een el olie en een el boter. Breng de zalmmoten op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan tot je de gewenste gaarheid hebt bereikt. Trek de zalm licht uit elkaar zodat je flakes hebt.
5. Als de risotto gaar is, voeg dan de overige el boter en de fijn geraspte Parmezaanse kaas toe. Proef of je verder op smaak moet brengen met peper en zout.
6. Dien de risotto op met de snijbonen en de zalmflakes.
Meer recepten in de categorie