

Risotto
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
7.83 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Bouillonblokjes
2 eetlepel Plus olijfolie mild (854847)
1 stuk Ui
1 eetlepel Roomboter
250 gram Champignon wit
300 gram Risotto
100 ml Slagroom
120 gram Parmigiano
Bereidingswijze
1. Bereid een liter groentebouillon voor door het bouillonblokje met een liter heet water te mengen.
2. Verhit de olijfolie en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg de risotto toe en bak mee tot glazig.
3. Voeg nu beetje bij beetje al roerend de bouillon toe. Zodra de bouillon is opgenomen, voeg dan weer meer toe. Het duurt gemiddeld 20 minuten voordat de risotto gaar is.
4. Verhit intussen in een andere pan de roomboter en bak de in plakjes gesneden champignons aan tot ze bruin gebakken zijn. Er zal eerst veel vocht vrij komen, maar houd op het vuur tot dit verdampt en bak dan verder.
5. Wanneer de risotto gaar is, zet dan het vuur uit en voeg de slagroom en Parmezaanse kaas toe. Roer door tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
6. Serveer de risotto met de gebakken champignons.
Meer recepten in de categorie