Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto

Risotto

Ingrediënten

  • 1 stuk Bouillonblokjes
  • 2 eetlepel Plus olijfolie mild (854847)
  • 1 stuk Ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel Roomboter
  • 250 gram Champignon wit, in plakjes gesneden
  • 300 gram Risotto
  • 100 ml Slagroom
  • 120 gram Parmigiano
Risotto product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid een liter groentebouillon voor door het bouillonblokje met een liter heet water te mengen.
  2. Verhit de olijfolie en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg de risotto toe en bak mee tot glazig.
  3. Voeg nu beetje bij beetje al roerend de bouillon toe. Zodra de bouillon is opgenomen, voeg dan weer meer toe. Het duurt gemiddeld 20 minuten voordat de risotto gaar is.
  4. Verhit intussen in een andere pan de roomboter en bak de in plakjes gesneden champignons aan tot ze bruin gebakken zijn. Er zal eerst veel vocht vrij komen, maar houd op het vuur tot dit verdampt en bak dan verder.
  5. Wanneer de risotto gaar is, zet dan het vuur uit en voeg de slagroom en Parmezaanse kaas toe. Roer door tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
  6. Serveer de risotto met de gebakken champignons.

    Voedingswaarde

  • Kcal 458
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 58 g
  • waarvan suikers 0
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 0