

Risotto uit de oven met kip en champignons
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Italiaans
7.63 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
3 tenen Knoflook
250 gram Risottorijst
1 stuk Citroen
1500 ml Kippenbouillon
50 gram Roomboter
250 gram Champignons
300 gram Kipdijfilet
2 theelepel Tijmblaadjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en risottorijst. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
2. Doe het rijstmengsel in een ovenbestendige schaal en giet er de kippenbouillon op. Schep de rijst om en verdeel de roomboter in kleine stukjes over het geheel. Dek af met aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen en gaar in 40 minuten in de oven.
3. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de kipdijfilet in blokjes. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de champignons goudbruin en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de pan opnieuw met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak er nu de kipdijblokjes in tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng ook op smaak met peper en zout, citroenrasp en de tijm. Zet apart tot gebruik.
4. Haal de schaal met risotto uit de oven en roer goed. Proef of de rijst gaar is en zet eventueel nog 5-10 minuten terug in de oven. Is de rijst gaar? Voeg dan de champignons en kip toe, en serveer in 4 diepe borden.
Meer recepten in de categorie