Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto uit de oven met kip en champignons

Risotto uit de oven met kip en champignons

Ingrediënten

  • 1 stuk Gele ui
  • 3 tenen Knoflook
  • 250 gram Risottorijst
  • 1 stuk Citroen, sap en rasp
  • 1500 ml Kippenbouillon
  • 50 gram Roomboter
  • 250 gram Champignons
  • 300 gram Kipdijfilet
  • 2 theelepel Tijmblaadjes, vers of gedroogd
Risotto uit de oven met kip en champignons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en risottorijst. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  2. 2. Doe het rijstmengsel in een ovenbestendige schaal en giet er de kippenbouillon op. Schep de rijst om en verdeel de roomboter in kleine stukjes over het geheel. Dek af met aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen en gaar in 40 minuten in de oven.
  3. 3. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de kipdijfilet in blokjes. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de champignons goudbruin en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de pan opnieuw met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak er nu de kipdijblokjes in tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng ook op smaak met peper en zout, citroenrasp en de tijm. Zet apart tot gebruik.
  4. 4. Haal de schaal met risotto uit de oven en roer goed. Proef of de rijst gaar is en zet eventueel nog 5-10 minuten terug in de oven. Is de rijst gaar? Voeg dan de champignons en kip toe, en serveer in 4 diepe borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 274
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 11 g
  • waarvan suikers 0
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 0