Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risottoballetjes met mozzarella en spinazie

Risottoballetjes met mozzarella en spinazie

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • 350 g verse spinazie
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 125 g mozzarella
  • 100 g paneermeel
  • 1 l frituurolie
Risottoballetjes met mozzarella en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: voor het beste resultaat maak je de risotto een halve of hele dag van tevoren, zodat het volledig kan afkoelen.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui met de knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de rijst toe en bak een paar minuten mee. Blus af met de wijn en laat een paar minuten sudderen tot de wijn is geabsorbeerd.
  3. Schenk een flinke scheut, ongeveer 150 ml, van de bouillon bij de rijst en laat al roerende absorberen. Herhaal deze stap tot de rijst gaar is.
  4. Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie op hoog vuur. Bak hierin de spinazie tot deze is geslonken. Breng op smaak met een snuf zout en laat goed uitlekken, eventueel door iets zwaars op de spinazie te leggen. Hak de zongedroogde tomaten fijn.
  5. Hak de spinazie grof en meng samen met de gedroogde tomaten door de risotto. Proef en breng eventueel op smaal met zout en peper. Schep de risotto in een ovenschaal, dek af met vershoudfolie en laat volledig afkoelen. Zet in de koelkast tot gebruik.
  6. Snijd de mozzarella in blokjes van ongeveer 1-2 cm. Verdeel het paneermeel over een bord of bakje. Maak met een ijsknijper of lepel kleine porties van de risotto. Vorm er met je handen balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Duw met je duim een gat in de balletjes, leg de mozzarella erin en vouw dicht. Rol de balletjes door het paneermeel en leg apart.
  7. Verwarm een frituurpan of gewone pan met de olie, of verwarm een airfryer op 180 graden voor. Frituur de risottoballetjes in ongeveer 5 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier en serveer warm.