
Risottoballetjes
Voorgerecht
8 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
4 eetlepels olie
1 sjalot (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
100 gram risottorijst
400 milliliter bouillon
2 zongedroogde tomaatjes (fijngehakt)
25 gram Parmezaanse kaas
1 theelepel Italiaanse kruiden
8 stukjes mozzarella
2 eetlepels bloem
1 ei (losgeklopt)
2 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze
1. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit het sjalotje en de knoflook kort.
2. Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels glazig worden.
3. Voeg dan scheutje voor scheutje circa de bouillon toe tot de rijst beetgaar is.
4. Voeg de zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden toe, neem van de warmtebron en laat afkoelen. Dit kan ruim van tevoren.
5. Neem steeds een stukje mozzarella en vorm hieromheen risottorijst tot een balletje.
6. Wentel de balletjes door wat bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door wat paneermeel.
7. Bak de balletjes in ruim olie in een gourmetpannetje goudbruin.
Meer recepten in de categorie