
Roberta's casarecce alla Trapanese met aubergine
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
6 roma trostomaten, ontdaan van zaadjes en zaadlijsten en in blokjes
1 teen knoflook, fijngesneden
10 g verse basilicum (biologisch), blaadjes gescheurd
2 el olijfolie extra vierge
300 g penne rigate
2 aubergines, in blokjes
100 g vers broodkruim (fijngemalen geroosterd brood)
50 g ongezouten amandelen, fijngehakt
50 g Pecorino (kaas), geraspt
Bereidingswijze
Meng de tomatenblokjes met de knoflook en bijna alle basilicum. Meng met 1 el olie, breng op smaak met peper en zout en laat 20 min. staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Breng een pan water aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de aubergine tot deze mooi goudbruin is. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout. Bak in dezelfde pan het broodkruim tot het goudbruin en krokant is.
Meng de pasta met de tomatenblokjes, amandelen, aubergine en het broodkruim. Garneer met wat basilicumblaadjes en de Pecorino.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
570 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
73 gram
Eiwitten
20 gram