Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roberta's casarecce alla Trapanese met aubergine

Roberta's casarecce alla Trapanese met aubergine

Ingrediënten

  • 6 roma trostomaten, ontdaan van zaadjes en zaadlijsten en in blokjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 10 g verse basilicum (biologisch), blaadjes gescheurd
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 300 g penne rigate
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 100 g vers broodkruim (fijngemalen geroosterd brood)
  • 50 g ongezouten amandelen, fijngehakt
  • 50 g Pecorino (kaas), geraspt
Roberta's casarecce alla Trapanese met aubergine product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de tomatenblokjes met de knoflook en bijna alle basilicum. Meng met 1 el olie, breng op smaak met peper en zout en laat 20 min. staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de aubergine tot deze mooi goudbruin is. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout. Bak in dezelfde pan het broodkruim tot het goudbruin en krokant is.
  4. Meng de pasta met de tomatenblokjes, amandelen, aubergine en het broodkruim. Garneer met wat basilicumblaadjes en de Pecorino.

    Voedingswaarde

  • Kcal 570
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 73 g
  • Vet 20 g