In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roberta's kabeljauw in aardappelkorst

Roberta's kabeljauw in aardappelkorst

Roberta's kabeljauw in aardappelkorst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 10 g bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 520 g kabeljauwfilet (2 verpakkingen)
  • EXTRA bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat. Schil de aardappelen, spoel af en snij in heel dunne plakjes (zoals chips), bijvoorbeeld met een mandoline. Leg de helft in de vorm van de kabeljauw dakpansgewijs op het bakpapier.
Meng 5 g bladpeterselie en de knoflook met de olie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de helft over de aardappelen.
Leg de vis op de aardappelen, verdeel daarover de rest van de bladpeterselie en eindig weer met de rest van de aardappelen. Druppel de andere helft van de peterselie-knoflookolie erover.
Bak de vis ± 20 min. in de oven. Lekker met een salade van rucola, vijgen, trostomaatjes, parmaham en extra vierge olijfolie.
Variatie
Dit recept kun je ook met omegabaars maken, een vette vis die je prima 1x per week op het menu kunt zetten.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
24 g
vet
11 g
Kcal
300