
Roberta's kabeljauw in aardappelkorst
4 pers.
ca. 35 min
Italiaans
Ingrediënten
4 grote vastkokende aardappelen
10 g bladpeterselie, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
3 el olijfolie extra vierge
520 g kabeljauwfilet (2 verpakkingen)
EXTRA bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat. Schil de aardappelen, spoel af en snij in heel dunne plakjes (zoals chips), bijvoorbeeld met een mandoline. Leg de helft in de vorm van de kabeljauw dakpansgewijs op het bakpapier.
Meng 5 g bladpeterselie en de knoflook met de olie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de helft over de aardappelen.
Leg de vis op de aardappelen, verdeel daarover de rest van de bladpeterselie en eindig weer met de rest van de aardappelen. Druppel de andere helft van de peterselie-knoflookolie erover.
Bak de vis ± 20 min. in de oven. Lekker met een salade van rucola, vijgen, trostomaatjes, parmaham en extra vierge olijfolie.
Variatietip!
Dit recept kun je ook met omegabaars maken, een vette vis die je prima 1x per week op het menu kunt zetten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
300 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
24 gram
Eiwitten
25 gram