
Rode Bietenrisotto
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
500 g gekookte bietjes
850 ml groentebouillon
1 ui
1 teen knoflook
2 el Blue Band Heerlijk Romig
250 g risottorijst
125 ml Blue Band plantaardig alternatief voor kookroom
1 rasp en sap van 1 citroen
een half bosje dille
Bereidingswijze
1. Houd één biet apart en doe de rest in een blender en mix tot een gladde puree.
2. Snijd de overgehouden biet in kleine blokjes en houd apart.
3. Houd de bouillon heet in een pannetje op het vuur.
4. Snipper de ui en pers de knoflook.
5. Verhit de Blue Band in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook kort.
6. Voeg de risottorijst toe en roer totdat de rijst mooi begint te glanzen.
7. Giet er een soeplepel bouillon bij, roer even kort zodat er geen rijst op de bodem van de pan plakt en laat de bouillon inkoken.
8. Herhaal dit totdat de bouillon bijna op is.
9. Proef even of de rijst beetgaar is. Dit herken je aan dat je de rijst door kunt bijten maar dat die nog wel een beetje taai tussen je kiezen blijft plakken.
10. Voeg als laatste de bietenpuree toe, laat kort inkoken en proef of de rijst gaar is. Zo niet, voeg dan nog een beetje bouillon toe.
11. Zet het vuur uit en voeg Blue Band’s plantaardig alternatief voor kookroom gesneden biet toe.
12. Breng op smaak met citroensap en peper.
13. Serveer op borden en bestrooi met citroenrasp en fijngesneden dille. "
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
390 kcal
Vetten
10 gram
Eiwitten
2 gram