
Rode bietenstamppot
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
800 gram kruimige aardappelen
1 kg rode bieten
400 gram falafelballetjes
10 gram bladpeterselie
1 blokje groentebouillon
6 eetlepels lauwe melk
1 eetlepel olijfolie om in te bakken
0 peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
1. Was de aardappelen, schil ze eventueel. Zet ze op met water en een bouillonblokje. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
2. Schil ondertussen de bieten en rasp ze (ongekookt) fijn.
3. Verhit een koekenpan en schenk de olie erin. Bak de falafelballetjes in 8 minuten rondom bruin en gaar.
4. Stamp ondertussen de aardappels fijn. Is de stamppot te droog, gebruik dan wat kookvocht of warme melk.
5. Was de peterselie en hak deze fijn. Meng de bieten en de peterselie door de smeuïge puree en breng op smaak met zout en peper.
6. Serveer de stamppot met de falafelballetjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
12 gram
Koolhydraten
66 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
17 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie