Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode curry met asperges en kip

Rode curry met asperges en kip

Ingrediënten

  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 4 eetlepels rode currypasta
  • 220 gram rijstnoedels
  • 200 gram groene asperges
  • 450 gram tuinerwten
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 stuk rode ui
  • 250 gram champignons
  • 10 gram koriander
Rode curry met asperges en kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de uiteindes van de asperges. Snijd de champignons in partjes en hak de koriander grof.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de rode ui. Voeg de kipstukjes toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de asperges en de champignons toe en roerbak 6 minuten. Voeg dan de currypasta, de kokosmelk en de tuinerwten toe, roer goed door en laat het geheel op laag vuur nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
  3. 3. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Verdeel de rijstnoedels over de borden, serveer de rode curry erbovenop en garneer met koriander.
  5. Tip: Extra lekker met grofgehakte pinda's en een rood pepertje!

    Voedingswaarde

  • Kcal 551
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 61 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 11