
Rode curry met garnalen en basmati rijst
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
300 gram basmatirijst
1 teen knoflook
1 stuk rode ui
2 stukken limoenen
2 eetlepels Rode currypasta
400 milliliter kokosmelk
300 gram garnalen
Bereidingswijze
1. Bereid de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel en snijd de knoflook fijn en snipper de rode ui. Snijd de koriander grof en de limoen in partjes.
3. Verhit en scheutje olie in een soeppan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de rode curry pasta en de kokosmelk toe en breng aan de kook.
4. Voeg vervolgens de nasi/bami groenten en garnalen toe en laat voor 10 minuten pruttelen.
5. Verdeel de rijst samen met de curry over 4 borden, garneer met koriander en serveer samen met de partjes limoen.
Meer recepten in de categorie