Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode curry met knapperige groente en kruidige kipvleugels

Rode curry met knapperige groente en kruidige kipvleugels

Ingrediënten

  • 1 pakje rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 550 gram kipvleugels
  • 400 gram champignons
  • 200 gram taugé
  • 150 gram sugar snaps
  • 1 stuk rode paprika
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuks rode uien
  • 1 teentje knoflook
Rode curry met knapperige groente en kruidige kipvleugels product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de kipvleugels over een ovenschaal en plaats 20 - 30 minuten in de oven.
  2. Breng een pan water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Pel de rode ui, snijd in grove partjes en pel en pers de knoflook. Snijd de champignons in kwarten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Verwijder de uiteindes van de sugarsnaps.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de champignons, de rode currypasta en de kokosmelk toe. Verwarm de curry 8 minuten op laag vuur. Voeg als laatst de taugé, de rode paprika en de sugarsnaps toe en gaar nog 2 minuten mee.
  5. Verdeel de rijst over de borden en serveer met de rode curry en de kruidige kipvleugels.
  6. Tip: Lekker om te garneren met verse koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 761
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 31 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 11