
Rode curry met knapperige groente en kruidige kipvleugels
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 pakje rode currypasta
200 ml kokosmelk
550 gram kipvleugels
400 gram champignons
200 gram taugé
150 gram sugar snaps
1 stuk rode paprika
300 gram zilvervliesrijst
2 stuks rode uien
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de kipvleugels over een ovenschaal en plaats 20 - 30 minuten in de oven.
2. Breng een pan water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Pel de rode ui, snijd in grove partjes en pel en pers de knoflook. Snijd de champignons in kwarten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Verwijder de uiteindes van de sugarsnaps.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de champignons, de rode currypasta en de kokosmelk toe. Verwarm de curry 8 minuten op laag vuur. Voeg als laatst de taugé, de rode paprika en de sugarsnaps toe en gaar nog 2 minuten mee.
5. Verdeel de rijst over de borden en serveer met de rode curry en de kruidige kipvleugels.
Tip: Lekker om te garneren met verse koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3190 Kj
Calorieën
761 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
43 gram