
Rode glühwein
Drankje
4 pers.
ca. 10 min
Europees
Ingrediënten
1 citroen (schoongeboend)
4 kruidnagels
2 eetlepels bruine suiker
1 kaneelstokje
1 liter rode wijn
1 sinaasappel (schoongeboend)
350 gram kersen (pot)
50 milliliter rode port
Bereidingswijze
1. Maak 4 kleine inkepingen in de citroen en steek de kruidnagels erin.
2. Leg in een pan en voeg de bruine suiker, het kaneelstokje en de rode wijn toe.
3. Laat op een lage stand circa 30 minuten trekken, maar laat de wijn niet koken.
4. Snijd een paar stukken schil van de sinaasappel.
5. Voeg de sinaasappelschil, kersen en port toe. Serveer warm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
310 kcal
Koolhydraten
30 gram
Meer recepten in de categorie