

Rode kool met aardappelpuree en champignons met spek
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
AGV
6.63 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappelen
125 gram Spekreepjes
250 gram Champignons
450 gram Rode kool met appel
1 Mespunt Kaneel
100 ml Volle melk
50 gram Roomboter
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en laat droogstomen.
2. Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes in hun eigen vet krokant. Maak ondertussen de champignons schoon en verwijder de uiteindes. Snijd in stukjes. Verwarm in een derde pan de rode kool samen met de kaneel op laag vuur.
3. Schep de spekjes uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm de helft van het vet opnieuw en bak hierin de champignons gedurende 5-10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
4. Verwarm de melk en voeg samen met de boter toe aan de aardappels. Stamp tot een puree. Serveer de puree met de rode kool, champignons en spekjes.
Meer recepten in de categorie