
Rode kool stamppot met gehaktballetjes en jus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 gram aardappelen kruimig
2 stuks rode uien
1 bosje platte peterselie
20 gram roomboter
125 ml kookroom
355 gram rode kool (pot)
500 gram gemengd gehakt
1 zakje gehaktkruiden
1 zakje jus
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
2. Was de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Pel en snijd de rode ui fijn. Hak de peterselie grof.
3. Kook de aardappelen 15 minuten en giet ze af. Voeg de boter en room toe en stamp tot een stamppot. Voeg de rode kool toe en meng alles door elkaar.
4. Meng het gehakt samen met de gehaktkruiden, de rode ui en helft van de peterselie. Rol hier gehaktballetjes van. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar in ongeveer 10 minuten.
5. Bereid de jus volgens aanwijzingen op de verpakking.
6. Verdeel de stamppot en gehaktballen over 4 borden, garneer met de peterselie en serveer met de jus.
TIP: Lekker met geroosterd amandelschaafsel.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2486 Kj
Calorieën
591 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
41 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
27 gram