Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode kool stamppot met gehaktballetjes en jus

Rode kool stamppot met gehaktballetjes en jus

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen kruimig
  • 2 stuks rode uien
  • 1 bosje platte peterselie
  • 20 gram roomboter
  • 125 ml kookroom
  • 355 gram rode kool (pot)
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 1 zakje jus
Rode kool stamppot met gehaktballetjes en jus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  2. 2. Was de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Pel en snijd de rode ui fijn. Hak de peterselie grof.
  3. 3. Kook de aardappelen 15 minuten en giet ze af. Voeg de boter en room toe en stamp tot een stamppot. Voeg de rode kool toe en meng alles door elkaar.
  4. 4. Meng het gehakt samen met de gehaktkruiden, de rode ui en helft van de peterselie. Rol hier gehaktballetjes van. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar in ongeveer 10 minuten.
  5. 5. Bereid de jus volgens aanwijzingen op de verpakking.
  6. 6. Verdeel de stamppot en gehaktballen over 4 borden, garneer met de peterselie en serveer met de jus.
  7. TIP: Lekker met geroosterd amandelschaafsel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 591
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 41 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 6