
Rode kool steak met hazelnoten en sinaasappel
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 rode kool (Biologisch PLUS
2 el balsamicoazijn
5 el milde olijfolie (LB)
2 sjalotten
3 el hazelnoten
3 el gedroogde cranberry’s
1 blik kikkererwten (410 g) (LB), uitgelekt
1 el gerookt paprikapoeder
3 el sojasaus
1 sinaasappel
Extra nodig: grillpan
Bereidingswijze
Snijd de rode kool overdwars in 6 plakken. Houd de 2 buitenste apart. Kook de overige 4 plakken in kokend water met 1 eetlepel azijn in 4 min. beetgaar. Laat uitlekken op keukenpapier, bestrijk met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Verhit de grillpan. Grill de rode kool steaks in ca. 3 min. per kant gaar. Snipper de sjalot, verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot in 3 min. glazig.
Hak de hazelnoten grof en voeg met de cranberry’s, afgespoelde kikkererwten, paprikapoeder en sojasaus toe.
Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het uitlekkende sap op. Snijd de rest van de rode kool fijn en breng op smaak met de rest van de olijfolie, het opgevangen sap, balsamicoazijn en peper en zout. Serveer de steaks met een toefje rodekoolsla en het kikkererwtenmengsel. Lekker met pommes Parisienne (Feestelijk PLUS).
Variatietip!
Bestrooi met verkruimelde Danablu voor een extra hartige touch.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
436 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
34 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
14 gram