
Rode uien tarte tatin met een frisse witlofsalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
100 ml rode wijn
6 stuks rode uien
2 stuks handperen
500 gram witlof
70 gram witte kaas
1 stuk ei
2 eetlepels lichte basterdsuiker
2 takjes rozemarijn
230 gram bladerdeegvellen
1 handje walnoot
2 stengels bosuien
Bereidingswijze
+ springvorm 24 centimeter
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier.
2. Pel de rode ui en halveer. Snijd de peren in dunne plakken, de bosui in ringen en hak de walnoten grof. Verkruimel de witte kaas.
3. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak voorzichtig de rode uien aan. Voeg na 3 minuten de rode wijn, de suiker en de takjes rozemarijn toe. Schenk een scheutje water erbij en laat het geheel karamelliseren. Verdeel de uien over de bodem van de springvorm en bekleed met het vel bladerdeeg. Kluts het ei en bestrijk het bladerdeeg. Plaats in de oven en bak in 30 minuten krokant en bruin.
4. Verwijder de uiteindes van de witlof en trek de blaadjes van de stronk. Meng de witlof met de bosui, de peer en de walnoten. Breng op smaak met een scheutje olijfolie.
5. Garneer de tarte tatin met de witte kaas en serveer met de witlofsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1944 Kj
Calorieën
464 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie