Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode uien tarte tatin met een frisse witlofsalade

Rode uien tarte tatin met een frisse witlofsalade

Ingrediënten

  • 100 ml rode wijn
  • 6 stuks rode uien
  • 2 stuks handperen
  • 500 gram witlof
  • 70 gram witte kaas
  • 1 stuk ei
  • 2 eetlepels lichte basterdsuiker
  • 2 takjes rozemarijn
  • 230 gram bladerdeegvellen
  • 1 handje walnoot
  • 2 stengels bosuien
Rode uien tarte tatin met een frisse witlofsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + springvorm 24 centimeter
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. 2. Pel de rode ui en halveer. Snijd de peren in dunne plakken, de bosui in ringen en hak de walnoten grof. Verkruimel de witte kaas.
  4. 3. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak voorzichtig de rode uien aan. Voeg na 3 minuten de rode wijn, de suiker en de takjes rozemarijn toe. Schenk een scheutje water erbij en laat het geheel karamelliseren. Verdeel de uien over de bodem van de springvorm en bekleed met het vel bladerdeeg. Kluts het ei en bestrijk het bladerdeeg. Plaats in de oven en bak in 30 minuten krokant en bruin.
  5. 4. Verwijder de uiteindes van de witlof en trek de blaadjes van de stronk. Meng de witlof met de bosui, de peer en de walnoten. Breng op smaak met een scheutje olijfolie.
  6. 5. Garneer de tarte tatin met de witte kaas en serveer met de witlofsalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 464
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 49 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 6