Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode viscurry met tomaat en rijst

Rode viscurry met tomaat en rijst

Ingrediënten

  • 300g g Fair Trade Original Pandanrijst
  • 2 stronken Kleine venkels
  • 4 el Olijfolie extra vierge
  • 1 pakje PLUS boemboe rode curry
  • 1 bakje Kerstomaatjes
  • 1 blik Fair Trade Original Kokosmelk
  • 400 g kabeljauwfilet
  • Enkele blaadjes verse basilicum
Rode viscurry met tomaat en rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij ondertussen de venkel overdwars open en verwijder de harde kern. Snij ze in dunne repen.
  2. Snij daarna de kabeljauw in blokjes.
  3. Verhit vervolgens de olie in een wok en voeg de curry toe. Bak deze curry tot de geuren vrijkomen. Voeg de venkelreepjes en tomaatjes toe en bak kort mee. Voeg 300-400 ml kokosmelk toe en laat ca. 8 minuten op matig vuur pruttelen.
  4. Voeg als laatste de blokjes vis toe en laat ongeveer 3-4 minuten meegaren. Voor een pittigere variant kan sambal naar smaak toegevoegd worden.
  5. Serveer de rijst met daar overheen de curry. Garneer met de (Thaise) basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 389
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 26 g
  • Vet 22 g