
Rode viscurry met tomaat en rijst
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
300g g Fair Trade Original Pandanrijst
2 stronken Kleine venkels
4 el Olijfolie extra vierge
1 pakje PLUS boemboe rode curry
1 bakje Kerstomaatjes
1 blik Fair Trade Original Kokosmelk
400 g kabeljauwfilet
Enkele blaadjes verse basilicum
Bereidingswijze
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij ondertussen de venkel overdwars open en verwijder de harde kern. Snij ze in dunne repen.
Snij daarna de kabeljauw in blokjes.
Verhit vervolgens de olie in een wok en voeg de curry toe. Bak deze curry tot de geuren vrijkomen. Voeg de venkelreepjes en tomaatjes toe en bak kort mee. Voeg 300-400 ml kokosmelk toe en laat ca. 8 minuten op matig vuur pruttelen.
Voeg als laatste de blokjes vis toe en laat ongeveer 3-4 minuten meegaren. Voor een pittigere variant kan sambal naar smaak toegevoegd worden.
Serveer de rijst met daar overheen de curry. Garneer met de (Thaise) basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
389 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
26 gram
Eiwitten
23 gram