Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode-wijnsabayon met rood fruit

Rode-wijnsabayon met rood fruit

Rode-wijnsabayon met rood fruit product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 125 g frambozen
  • 125 g bramen
  • 125 g blauwe bessen
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • 4 el kristalsuiker
  • 200 ml rode wijn (bijvoorbeeld shiraz)
  • 4 takjes munt
Bereiden
Verdeel het fruit over vier schaaltjes of brede wijnglazen.
Zet een steelpan met een laagje water op middelhoog vuur en breng aan de kook. Meng de eidooiers met het ei, de suiker en wijn in een hittebestendige kom die op de pan past.
Plaats de kom op de pan en zorg dat het water de onderkant van de kom niet aanraakt.
Klop het mengsel lobbig met een garde, totdat de sabayon begint te binden en mooi luchtig wordt.
Let op: blijf het mengsel continu kloppen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Verdeel de sabayon over het fruit en serveer gelijk.