Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode-wijnsabayon met rood fruit

Rode-wijnsabayon met rood fruit

Ingrediënten

  • 125 g frambozen
  • 125 g bramen
  • 125 g blauwe bessen
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • 4 el kristalsuiker
  • 200 ml rode wijn (bijvoorbeeld shiraz)
  • 4 takjes munt
Rode-wijnsabayon met rood fruit product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verdeel het fruit over vier schaaltjes of brede wijnglazen.
  2. Zet een steelpan met een laagje water op middelhoog vuur en breng aan de kook. Meng de eidooiers met het ei, de suiker en wijn in een hittebestendige kom die op de pan past.
  3. Plaats de kom op de pan en zorg dat het water de onderkant van de kom niet aanraakt.
  4. Klop het mengsel lobbig met een garde, totdat de sabayon begint te binden en mooi luchtig wordt.
  5. Let op: blijf het mengsel continu kloppen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Verdeel de sabayon over het fruit en serveer gelijk.