
Rodekoolsalade met aioli, granaatappel en koriander
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 zak gesneden rode kool (Biologisch PLUS, 300 g)
3 el olijfolie extra vierge
1 el rodewijnazijn
1 rode ui, fijngesnipperd (Biologisch PLUS)
2 el aioli*
2 el granaatappelpitjes*
4-5 takjes koriander, grofgehakt (pot, Biologisch PLUS)*
Bereidingswijze
Meng de rode kool met de olijfolie, de wijnazijn, rode ui en zout en peper naar smaak. Laat de salade 10 min. staan, zodat de kool iets zachter wordt (zie tip).
Schep de rodekoolsalade op een schaal. Spuit de aioli in banen op de koolsalade (zie tip).
Bestrooi met de granaatappelpitjes en de koriander.
Variatietip
Doe de aioli in een diepvrieszakje, knip de punt van het zakje en spuit mooie banen op de salade. Hoe langer de rode kool staat, hoe zachter de beet. Vervang de granaatappel door partjes sinaasappel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
153 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
5 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
2 gram
Zout
0.20 gram