
Roerbak-andijvie met kerrie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Surinaams
Ingrediënten
300 gram basmatirijst
1 stuk gele ui
250 gram kleine champignons
2 eetlepels olijfolie
300 gram PLUS mager rundergehakt
1 eetlepel kerriepoeder
1 teen klein knoflook
1 blokje groentebouillon
400 gram PLUS andijvie grof
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Snipper de ui. Verhit de olie in een (wok)pan en bak hierin het gehakt met het kerriepoeder rul.
3. Voeg de champignons toe en bak deze op hoog vuur even mee.
4. Pers de teen knoflook boven de pan uit en verkruimel het bouillonblokje over het gehakt.
5. Voeg de andijvie toe aan de wokpak en laat dit op hoog vuur slinken en door en door warm worden. Serveer de gewokte andijvie met de rijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
545 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
64 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
24 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie