
Roerbak macaroni bolognese
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
olijfolie
2 zakjes kruidenmix
500 gram spaghettipakket
300 gram snoeptomaatjes
400 gram rundergehakt
20 gram basilicum
Bereidingswijze
Let op: de kruidenmix roerbakpasta is inclusief macaroni.
1. Was en halveer de snoeptomaten.
2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak het gehakt rul. Voeg het spaghettipakket toe en roerbak 2 minuten mee.
3. Voeg de kruidenmix, de macaroni en 600 ml water toe. Roer het geheel door en breng aan de kook.
4. Draai het vuur laag, kook in 12-14 minuten de pasta al dente/gaar, voeg tijdens de laatste 2 minuten van de kooktijd de snoeptomaten toe en schep af en toe om.
5. Verdeel de roerbak macaroni bolognese over de borden en garneer met de basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1330 Kj
Calorieën
317 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
17 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
24 gram