Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roerbak van varkenshaas en paksoi

Roerbak van varkenshaas en paksoi

Ingrediënten

  • 250 g varkenshaas
  • 1 eetl. olijfolie of arachideolie
  • 50 g magere gerookte spekblokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout en versgemalen peper
  • 1 bos paksoi, in repen
  • scheutje sherry of witte wijn
  • 100 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • 1 eetl. gehakte salie of dragon (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
Roerbak van varkenshaas en paksoi product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Voorbereiden

  1. Snijd de varkenshaas in 2 cm dikke plakken en verdeel deze in blokjes.

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en bak hierin de spekblokjes krokant. Voeg de ui en knoflook bij de spekblokjes. Schep de varkenshaas erdoor en roerbak op een hoge stand 4 minuten. Voeg zout en peper toe. Roerbak de paksoi 2 minuten mee. Schep de sherry en crème fraîche met de salie erdoor en verwarm nog 2 minuten.

Variatie

In plaats van paksoi is Chinese kool ook lekker.

    Voedingswaarde

  • Kcal 445
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 9 g
  • Vet 29 g