1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roerbak van varkenshaas en paksoi

Roerbak van varkenshaas en paksoi

Roerbak van varkenshaas en paksoi product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g varkenshaas
  • 1 eetl. olijfolie of arachideolie
  • 50 g magere gerookte spekblokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout en versgemalen peper
  • 1 bos paksoi, in repen
  • scheutje sherry of witte wijn
  • 100 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • 1 eetl. gehakte salie of dragon (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
Voorbereiden
Snijd de varkenshaas in 2 cm dikke plakken en verdeel deze in blokjes.
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de spekblokjes krokant. Voeg de ui en knoflook bij de spekblokjes. Schep de varkenshaas erdoor en roerbak op een hoge stand 4 minuten. Voeg zout en peper toe. Roerbak de paksoi 2 minuten mee. Schep de sherry en crème fraîche met de salie erdoor en verwarm nog 2 minuten.
Variatie
In plaats van paksoi is Chinese kool ook lekker.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 445
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie