
Roerbak van varkenshaas en paksoi
2 pers.
ca. 25 min
Overig
Ingrediënten
250 g varkenshaas
1 eetl. olijfolie of arachideolie
50 g magere gerookte spekblokjes
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
zout en versgemalen peper
1 bos paksoi, in repen
scheutje sherry of witte wijn
100 ml demi crème fraîche (Melkan)
1 eetl. gehakte salie of dragon (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
Bereidingswijze
Verhit de olie en bak hierin de spekblokjes krokant. Voeg de ui en knoflook bij de spekblokjes. Schep de varkenshaas erdoor en roerbak op een hoge stand 4 minuten. Voeg zout en peper toe. Roerbak de paksoi 2 minuten mee. Schep de sherry en crème fraîche met de salie erdoor en verwarm nog 2 minuten.
Variatietip!
In plaats van paksoi is Chinese kool ook lekker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
445 kcal
Vetten
29 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
26 gram