
Roerbakkip en spinazie
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
600 g kipfilet
2 stengels bosui
½ rode peper
4 cm verse gember
3 tenen knoflook
4 el olijfolie
1½ rijpe mango
900 g verse spinazie
6 el verse koriander, fijngehakt
6 el verse munt, fijngehakt
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom.
Snijd de bosui, rode peper, gember en knoflook fijn en voeg deze aan de kipfilet toe.
Voeg de olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Laat de kip 10 minuten marineren.
Schil ondertussen de mango en snijd in reepjes.
Verwarm een wok op het vuur en roerbak het kipmengsel tot de kip gaar is.
Voeg dan een handvol spinazie toe en roerbak op hoog vuur tot de spinazie geslonken is. Voeg een volgende portie toe en ga door tot alle spinazie is geslonken.
Roer tot slot de mango en de koriander door het gerecht en breng eventueel op smaak met (versgemalen) peper en wat zout.
Garneer met de verse munt.
Tip: Lekker met zilvervliesrijst of spaghetti van courgette en een handje ongebrande en ongezouten cashewnoten, die je even in de koekenpan hebt verwarmd.