Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roerbakkip en spinazie

Roerbakkip en spinazie

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet
  • 2 stengels bosui
  • ½ rode peper
  • 4 cm verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1½ rijpe mango
  • 900 g verse spinazie
  • 6 el verse koriander, fijngehakt
  • 6 el verse munt, fijngehakt
Roerbakkip en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom.
  2. Snijd de bosui, rode peper, gember en knoflook fijn en voeg deze aan de kipfilet toe.
  3. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Laat de kip 10 minuten marineren.
  4. Schil ondertussen de mango en snijd in reepjes.
  5. Verwarm een wok op het vuur en roerbak het kipmengsel tot de kip gaar is.
  6. Voeg dan een handvol spinazie toe en roerbak op hoog vuur tot de spinazie geslonken is. Voeg een volgende portie toe en ga door tot alle spinazie is geslonken.
  7. Roer tot slot de mango en de koriander door het gerecht en breng eventueel op smaak met (versgemalen) peper en wat zout.
  8. Garneer met de verse munt.
  9. Tip: Lekker met zilvervliesrijst of spaghetti van courgette en een handje ongebrande en ongezouten cashewnoten, die je even in de koekenpan hebt verwarmd.