
Roerbaknoedels met kip en snelle mangosalsa
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
48.11 voor 4 pers.
Ingrediënten
225 gram Zilvervlies rijst noedels
1 stuk Mango
1 bosje Koriander
1 stuk Limoen
150 gram Mango chutney
450 gram Kipfiletblokjes
250 gram Babycorn
400 gram Roerbakgroenten witte kool rode peper
2 centimeter Gember
2 tenen Knoflook
4 eetlepel Ketjap manis
2 eetlepel Sojasaus
2 theelepel Sesamolie
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zet apart.
2. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit en snijd in hele kleine blokjes. Hak de korianderblaadjes fijn en meng de helft door de mango. Voeg het limoenrasp en de mangochutney toe, en zet apart.
3. Verwarm een wok op hoog vuur met een scheut zonnebloemolie. Bak hierin de kipstukjes in 3-5 minuten goudbruin. Snijd ondertussen de babymais in kleinere stukjes. Voeg de babymais en roerbakgroenten toe en bak een paar minuten mee.
4. Voeg de noedels toe aan de wok. Rasp de gember en knoflook erboven en voeg nu ook de ketjap, sojasaus, sesamolie en limoensap toe. Roerbak nog een paar minuten en verdeel over vier borden. Serveer met de mangosalsa en de resterende koriander
Meer recepten in de categorie