Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roerbakschotel met gemarineerde hamlappen

Roerbakschotel met gemarineerde hamlappen

Ingrediënten

  • 1 stuk(ken) teentje knoflook (geperst)
  • 3 el olie
  • 1 stuk(ken) rode paprika (in reepjes)
  • 1 bak(jes) taugé
  • 500 g PLUS magere hamlappen
  • 1 el citroensap
  • 0,5 dl sojasaus
  • 1 pak(je) gele rijst
  • 3 stuk(ken) sjalotjes (gesnipperd)
  • 300 g panklare spitskool
Roerbakschotel met gemarineerde hamlappen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de sojasaus, knoflook en citroensap tot een marinade. Snijd elke hamlap in blokjes. Schep het vlees door de marinade en laat het hierin afgedekt in de koelkast marineren. Kook ondertussen de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes in ca. 1 minuut. Voeg de hamlappen toe en roerbak deze ca. 7 minuten mee. Voeg vervolgens de paprikareepjes toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee. Voeg tenslotte de spitskool en de taugé toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Serveer de roerbakschotel samen met de gele rijst.

Variatie

Toetjestip: Dany Sahne

    Voedingswaarde

  • Kcal 396
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 34 g
  • Vet 14 g