
Roerbakschotel met gemarineerde hamlappen
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 stuk(ken) teentje knoflook (geperst)
3 el olie
1 stuk(ken) rode paprika (in reepjes)
1 bak(jes) taugé
500 g PLUS magere hamlappen
1 el citroensap
0,5 dl sojasaus
1 pak(je) gele rijst
3 stuk(ken) sjalotjes (gesnipperd)
300 g panklare spitskool
Bereidingswijze
Meng in een kom de sojasaus, knoflook en citroensap tot een marinade.
 Snijd elke hamlap in blokjes. Schep het vlees door de marinade en laat het hierin afgedekt in de koelkast marineren. 
 
 Kook ondertussen de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 
 Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes in ca. 1 minuut. Voeg de hamlappen toe en roerbak deze ca. 7 minuten mee.
 
 Voeg vervolgens de paprikareepjes toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee. Voeg tenslotte de spitskool en de taugé toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. 
 
 Serveer de roerbakschotel samen met de gele rijst.
Variatietip!
Toetjestip: Dany Sahne
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
396 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
36 gram