Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roergebakken boerenkool met rookworst

Roergebakken boerenkool met rookworst

Roergebakken boerenkool met rookworst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 Gijs rookworsten fijn 285 gram
  • 2 el olijfolie
  • 1 PLUS aardappelschijfjes duopak 700 gram
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 700 gr PLUS gesneden boerenkool
  • ½ bosje fijngesneden verse basilicum
  • 50 gr pijnboompitten (gebakken)
  • Peper
  • Zout
Bereiden
Verwarm de rookworsten in bijna kokend water gedurende 10 minuten.
Verhit ondertussen een koekenpan met olijfolie en bak de aardappeltjes met boter goudbruin en licht krokant.
Verhit vervolgens een ruime wokpan of hapjespan en verhit hierin wat olijfolie.
Laat de knoflook even in de olie bakken zonder te kleuren. Voeg hier de paprikablokjes aan toe en laat ook even meebakken. Roerbak nu hierin de boerenkool en voeg de aardappelplakjes en basilicum er aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep op voorverwarmde, diepe borden en leg de worst er bovenop. Bestrooi als laatste met de warme pijnboompitten.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
38 g
vet
68 g
Kcal
890