Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roergebakken boerenkool met rookworst

Roergebakken boerenkool met rookworst

Ingrediënten

  • 2 Gijs rookworsten fijn 285 gram
  • 2 el olijfolie
  • 1 PLUS aardappelschijfjes duopak 700 gram
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 700 gr PLUS gesneden boerenkool
  • ½ bosje fijngesneden verse basilicum
  • 50 gr pijnboompitten (gebakken)
  • Peper
  • Zout
Roergebakken boerenkool met rookworst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de rookworsten in bijna kokend water gedurende 10 minuten.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan met olijfolie en bak de aardappeltjes met boter goudbruin en licht krokant.
  3. Verhit vervolgens een ruime wokpan of hapjespan en verhit hierin wat olijfolie.
  4. Laat de knoflook even in de olie bakken zonder te kleuren. Voeg hier de paprikablokjes aan toe en laat ook even meebakken. Roerbak nu hierin de boerenkool en voeg de aardappelplakjes en basilicum er aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep op voorverwarmde, diepe borden en leg de worst er bovenop. Bestrooi als laatste met de warme pijnboompitten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 890
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 38 g
  • Vet 68 g