
Roergebakken boerenkool met rookworst
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
2 Gijs rookworsten fijn 285 gram
2 el olijfolie
1 PLUS aardappelschijfjes duopak 700 gram
2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
1 rode paprika (in blokjes gesneden)
700 gr PLUS gesneden boerenkool
½ bosje fijngesneden verse basilicum
50 gr pijnboompitten (gebakken)
Peper
Zout
Bereidingswijze
Verwarm de rookworsten in bijna kokend water gedurende 10 minuten.
Verhit ondertussen een koekenpan met olijfolie en bak de aardappeltjes met boter goudbruin en licht krokant.
Verhit vervolgens een ruime wokpan of hapjespan en verhit hierin wat olijfolie.
Laat de knoflook even in de olie bakken zonder te kleuren. Voeg hier de paprikablokjes aan toe en laat ook even meebakken. Roerbak nu hierin de boerenkool en voeg de aardappelplakjes en basilicum er aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep op voorverwarmde, diepe borden en leg de worst er bovenop. Bestrooi als laatste met de warme pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
890 kcal
Vetten
68 gram
Koolhydraten
38 gram
Eiwitten
33 gram