
Roergebakken kipfilet met pompoen en aubergine
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
5 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
500 gram Beter Leven kipfilet in blokjes
1 kleine aubergine in blokjes
1 ui in halve ringen
250 gram pompoen geschild en in blokjes
2 teentje knoflook in plakjes
1 bosje koriander of platte peterselie fijngehakt
Bereidingswijze
Verwarm de rest van de olie in een hapjespan of wok. Spoel wat water over de aubergineblokjes en droog ze goed in een keukendoek. Roerbak de uiringen en pompoen blokjes eerst een paar minuten. Voeg dan de aubergine, kip en knoflook toe en bak nog circa 5 à 8 minuten tot alles mooi bruin en gaar is. Serveer het gerecht bestrooid met koriander. Lekker met rijst of couscous.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
31 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
31 gram