Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roergebakken kipfilet met pompoen en aubergine

Roergebakken kipfilet met pompoen en aubergine

Ingrediënten

  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 500 gram Beter Leven kipfilet in blokjes
  • 1 kleine aubergine in blokjes
  • 1 ui in halve ringen
  • 250 gram pompoen geschild en in blokjes
  • 2 teentje knoflook in plakjes
  • 1 bosje koriander of platte peterselie fijngehakt
Roergebakken kipfilet met pompoen en aubergine product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Voorbereiden

  1. Vermeng de specerijen met wat zout en peper, 3 eetlepels olie en het citroensap. Schep de blokjes kip hier doorheen en laat een half uur marineren. Bestrooi de aubergineblokjes met zout, leg ze in een vergiet en laat ze een half uur staan.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de rest van de olie in een hapjespan of wok. Spoel wat water over de aubergineblokjes en droog ze goed in een keukendoek. Roerbak de uiringen en pompoen blokjes eerst een paar minuten. Voeg dan de aubergine, kip en knoflook toe en bak nog circa 5 à 8 minuten tot alles mooi bruin en gaar is. Serveer het gerecht bestrooid met koriander. Lekker met rijst of couscous.

    Voedingswaarde

  • Kcal 31
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 5 g
  • Vet 21 g