
Roergebakken winterpeen en pastinaak met gember
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
3 eetlepels zonnebloemolie
300 gram winterpeen (gehalveerd, geschild, in dikke plakken)
300 gram pastinaak (gehalveerd, geschild, in dikke plakken)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
1 eetlepel honing
1 eetlepel boter
Bereidingswijze
1. Verwarm de olie in een wok en roerbak de wortel en pastinaak in circa 10 minuten lichtbruin en beetgaar.
2. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog een paar minuten mee.
3. Laat de honing en boter door de groenten smelten en breng verder op smaak met zout en peper. Serveer direct.
4. Lekker met geroosterd vlees.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
185 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
16 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie