
Rokerige gazpacho met feta en croutons
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
26.63 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Rode ui
2 tenen Knoflook
1 bosje Basilicum
2 stuks Puntpaprika
750 gram Cocktailtrostomaten
1 theelepel Rode wijnazijn
1 theelepel Al-andalus kruiden
2 sneetjes Korenlanders volkoren
100 gram Feta
Bereidingswijze
1. Snijd de rode ui in ringen en de knoflook in plakjes. Hak de steeltjes van de basilicum fijn. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie. Fruit hierin de rode ui met de knoflook en basilicumsteeltjes gedurende 5 minuten.
2. Verwijder de kroontjes en zaadjes van de puntpaprika’s. Hak de puntpaprika’s en tomaten grof en voeg toe aan de ui. Breng op smaak met peper en zout. Bak 5 minuten mee en blus af met de rode wijnazijn.
3. Doe de inhoud van de pan in een blender of keukenmachine, samen met de kruiden en de helft van de basilicumblaadjes. Blend of hak tot een gladde soep.
4. Snijd ondertussen het brood in dobbelsteentjes en verwarm een ruime koekenpan met 3 eetlepels olijfolie. Bak hierin het brood krokant met een snuf zout en peper. Haal de croutons als ze goudbruin en krokant zijn uit de pan en leg apart. Verbrokkel de feta en snijd de resterende basilicum in reepjes.
5. Schenk de gazpacho in 4 diepe borden of kommen. Garneer met de 4 theelepels extra vierge olijfolie, de croutons, feta en basilicum.
Meer recepten in de categorie